skip to Main Content
088 208 0800

Een kijkje in het hoofd van een hoogbegaafde perfectionist!

Beste lezer

In deze periode gaan we altijd aan de slag om de opleiding van volgend jaar in te richten en bij te werken. Altijd een mooi proces van reflectie en weer de kans om het voor volgend jaar (nog) beter te doen. We zijn bijvoorbeeld bezig met het plannen van onze kennismodules. We proberen hier volgend jaar de volgende onderwerpen aan toe te voegen: onderpresteren, HB en dyslexie, motivatieproblemen en beelddenken. Ook zijn we aan het kijken hoe we een soort minor in coaching en/of trainingen toe kunnen voegen. Al met al kan ik (met het risico van ‘wij van WC eend’) intussen met recht zeggen dat we op het gebied van hoogbegaafdheid en talentbegeleiding de uitgebreidste en meest praktijkgerichte opleiding van Nederland hebben. Ook ben ik trots op de hoeveelheid maatwerk die we intussen kunnen leveren: van losse modules, tot een volledige tweejarenopleiding waarin je meer dan 300 contacturen krijgt.

Deze keer is de demonstratie uit de training een heel bijzondere. Eentje waar ik ook erg trots op en blij mee ben. We nemen tegenwoordig bijna alle kennismodulles op video op. Een van de modules ging specifiek over Perfectionisme / Faalangst. In deze module heb ik voor de groep een demonstratie gegeven van een belangrijk onderdeel van het begeleiden van een hoogbegaafde perfectionist: Wat is jouw recept voor perfectionisme?
In deze training is Justin dapper opgestaan om hier een voorbeeld in te geven en heeft vervolgens ook toestemming gegeven om dit met jullie te delen.

In deze video krijg je te zien hoe Justin perfectionisme aanpakt. Wellicht herken je dit in jezelf of in een van je kinderen/leerlingen. In de volgende nieuwsbrief delen we een van de aanvullende onderscheidingen waarin Justin weer een prachtige demonstratie geeft.
http://www.hoogbegaafd.com/talent-onderwijs/recept-voor-faalangst-interview/

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Wellicht kun je bij ons op Facebook een reactie achter laten?
http://www.facebook.com/NoviloTalent

Zoals altijd,

Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar,
Namens het team van Novilo, Tijl Koenderink

 

Festival vanTalent
Hoe leef ik mijn talent als volwassen hoogbegaafde? Triggert deze vraag jou ook? Kom dan naar het Festival van Talent op 23 maart in Arnhem! Tijl Koenderink zal dan op die vraag uitgebreid ingaan.
Tegelijk met de workshop van Tijl zal Marianne van Zetten een workshop geven voor kinderen vanaf 8 jaar. In die workshop worden onze bekende 7 uitdagingen behandeld, maar deze keer vanuit het kind zelf!
Meer informatie is te vinden op http://www.festivalvantalent.nl/aanbieders/workshop-novilo-hoe-leef-ik-mijn-talent-als-volwassen-hoogbegaafde-tijl-koenderink/

Schrijf je vandaag nog in, voordat het vol is!


Lezing Mensa
Misschien houden de volgende vragen je wel eens bezig:

– Waar wil ik me tot mijn pensioen mee bezighouden?
– Er staat na mijn opleiding een behoorlijke rem op mijn ontwikkeling, hoe kom ik verder?
– Hoe kan ik anderen overtuigen van mij talenten?

Wil je leren wat de blokkades zijn die tussen jou en het (be)leven van je talent in staan? Kom dan naar deze lezing “Goed in je vel en goed tot je recht”.
In deze lezing toont Tijl wat de redenen kunnen zijn dat jij als talent op dit moment niet tot je recht komt. Je leert hoe je structurele stappen kunt zetten om er iets aan te doen.

Meer informatie staat op onze Facebook-pagina (bericht geplaatst op 11 maart): https://www.facebook.com/NoviloTalent

Wedstrijd
De tip waaraan wij het meest hebben is de tip over de methode ‘Ik leer anders’, zie ook http://www.ikleeranders.nl . We waren bekend met de methode, maar het is goed om te horen wat er in de praktijk blijkt te werken en wat niet!.Deze methode/website blijkt dusdanig populair dat we de tip van meerdere mensen hebben gehad! We hebben uiteindelijk besloten om te loten wie als winnaar uit de bus komt. Dit is Annet Lekkerkerker geworden! Annet, als je je adres doorgeeft via info@novilo.nl dan komt de dvd ‘de 7 uitdagingen’ z.s.m. jouw kant op!
Heeft jouw tip niet gewonnen? Dat wil absoluut niet zeggen dat we er niets aan hebben, dus blijf alsjeblieft tips sturen!
Had je de dvd over de 7 uitdagingen graag willen hebben, maar heb je niet gewonnen? Via deze link kun je de dvd alsnog bestellen: https://novilo.wufoo.com/forms/bestelling-videoprodukten/

Het nieuwe onderwerp zal zijn: de verbaal-performaalkloof. Heb je hier tips over? Laat het ons weten voor 1 april via het formulier: https://novilo.wufoo.com/forms/tips-voor-ons/
Zouden jullie in het formulier er goed op willen letten dat je bij de vraag ‘onderwerp’ het onderwerp invult zoals genoemd in de nieuwsbrief?
Deze keer kun je weer een dvd winnen, namelijk ‘Theorie & geschiedenis Hoogbegaafdheid’!
Dit is een presentatie van Tijl Koenderink over de achtergronden van (hoog)begaafdheid, IQ, intelligentie en talent.

Quote van de week
“Wise men learn by other men’s mistakes, fools by their own.” – Unknown
Een quote die veel mensen aansprak, al was lang niet iedereen het ermee eens. Een aantal mensen merkte op dat het uiteraard helemaal niet dom is om van je eigen fouten te leren! Om de vraag van iemand online te beantwoorden: wij zijn het zelf ook helemaal niet altijd eens met alle quotes. Het zijn quotes die ons op de een of andere manier triggeren, en waarvan we hopen dat het voor interactie zorgt!

Komende open training van Novilo
Op 20 maart is de volgende open training van Novilo.
In de ochtend staat “Hoe werkt het Voortgezet Onderwijs” op het programma, gedoceerd door R. Louwerse. ‘s Middags wordt het “Opzetten van een Plusklas in het B.O.” behandeld, door Astrid Mol. Astrid is een ervaringsdeskundige pur sang. Ze heeft in haar bovenschools bestuur in Breda een eigen plusklas opgezet en jarenlange ervaring in het organiseren, coördineren en invullen van plusklassen. Een aanrader!
Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/-
Opgeven kan via de volgende link: https://novilo.wufoo.com/forms/inschrijving-novilo-kennisdagen/

Social Media
Het aantal enthousiaste volgers blijft gestaag groeien!
We delen wekelijks een tip voor ouders en/of leerkrachten (rechtstreeks uit onze eigen trainingen), en daarnaast leuke plaatjes, pakkende quotes en interessante artikelen die we tegenkomen. Daarnaast delen we met regelmaat filmpjes waar jullie iets aan kunnen hebben, gemaakt bij een training of workshop!
Facebook: http://www.facebook.com/NoviloTalent
Twitter: https://twitter.com/novilotalent
LinkedIn – Ons bedrijf: http://www.linkedin.com/company/2745479
LinkedIn – Discussiegroep: http://www.linkedin.com/groups?gid=4653038

Back To Top