skip to Main Content
088 0200 300

Hoe leg je de 7 Uitdagingen uit aan je kind?

Beste lezers,
We hebben ook met onze online videos een mijlpaal bereikt. Gecombineerd hebben jullie meer dan 100 dagen non-stop naar onze videos gekeken!!
Dit sterkt ons alleen maar in het idee dat onze boodschap en filosofie waarde toevoegen en dat het delen van onze kennis via videos en online artikelen een goede aanpak is!
Ter ere van dit succes twee zaken:
1. De eerste video van één van onze collega’s, Marianne van Zetten. Het eerste filmpje wat we voor getalenteerde kinderen zelf gemaakt hebben. Het onderwerp is “Omgaan met piekeren”. (Bonuspunten voor degene die kan raden wie van onze collega’s de cameo-verschijning maakt!) Klik hier voor het filmpje!
2. Onderstaand het overzicht van de meeste populaire Youtube videos tot nu toe:

Het prentenboek om kinderen ‘de 7 Uitdagingen’ uit te leggen aan de hand van het verhaal van de cheetah! Is nu in de voorverkoop! Ga naar onze webshop om dit gave boek nu te bestellen met een super korting omdat het nog de voorverkoop is! http://shop.novilo.nl

Tot zover deze week,

Breng het beste naar boven in jezelf,

   en in elkaar!

Tijl Koenderink

ps. Houd de nieuwsbrief en je mailbox in de gaten! Het prentenboek zal binnenkort te leveren zijn.


Workshops 


Op een 30-tal woensdagen in dit schooljaar geven we workshops over allerhande zeer interessante onderwerpen. De Workshop Introductie Coachingsvaardigheden was wederom een daverend succes. Na de evaluatie bleek iedereen onverdeeld enthousiast en kreeg coach en trainer Arjan van Dijk zelfs verschillende tienen! Het is dan ook niet voor niets dat we nu bezig zijn om hiervan een specialisatie module te maken van drie dagen in het voorjaar van volgend jaar. Houd de nieuwsbrief in de gaten want hier zullen we bekend maken wanneer deze specialisatie gaat plaatsvinden. We hebben nu al deelnemers die ons vragen wanneer het begint en of ze kunnen inschrijven. Ook hiervoor geldt straks, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen…

De eerstvolgende woensdag 30 oktober aanstaande vinden de volgende modules plaats:

Workshop HB en Dyslexie

In deze training krijg je inzicht in de werking van de hersenen t.a.v. dyslexie en de complexiteit van lezen en spellen. Je leert de signalen van een hoogbegaafd kind met dyslexie herkennen. Je krijgt lessuggesties en adviezen waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen klas.Wil je meer weten of inschrijven, klik dan op de onderstaande link!
Via deze link kun je je inschrijven.
Workshop de 7 uitdagingen
Om leerkrachten te ondersteunen in deze taak hebben we de training 7Uitdagingen van getalenteerde leerlingen in het onderwijs opgezet. Hierin leer je praktische tools om de volgende
dag getalenteerde leerlingen beter te herkennen en begeleiden in minder tijd. Deze training is vooral gericht op de begeleiding van individuele leerlingen en kleine groepjes. Er worden in deze training een aantal suggesties gedaan voor klassenmanagement.

Via deze link kun je je inschrijven.

Een kleine greep uit de overige Workshops. Al deze Workshops worden gegeven op onze lokatie in Utrecht. Via onze webshop kun je je voor deze Workshops inschrijven.

Wil je een compleet overzicht en de mogelijkheid je hiervoor in te schrijven? Dat kan nu via onze nieuwe Webshop.
Klik hier om je in te schrijven voor een Workshop.


Celebrate Creatief Leren 

 
Vol enthousiasme vragen wij  uw aandacht voor ‘Celebrate Creatief Leren: een feest van meervoudige intelligentie’. Deze benefietconferentie wordt georganiseerd voor het Centrum voor Creatief Leren (CCL), al jarenlang partner van Novilo. Het CCL is een stichting die zich gespecialiseerd heeft in de ondersteuning van jongeren met een hoog ontwikkelingspotentiëel (hoogbegaafd), die zijn vastgelopen in onze samenleving. Het CCL kan extra aandacht en steun gebruiken voor het goede werk dat zij al meer dan 10 jaar doen. Keywords: (hoog)begaafden, MI, Branton Shearer en veel workshops om de intelligenties zelf te ervaren! Wij zien u graag op 20 november!

Het is zover! De data voor de Motorische Remedial Teaching Specialisatie Module zijn bekend!


Bekijk de studiegids op onze website en schrijf je in voor deze zeer interessante nieuwe module!

Klik hier voor de studiegids!
‘Master’ Opleiding Talentbegeleider

De intake gesprekken zijn bijna allemaal afgerond. Veel enthousiaste reacties en interessante deelnemers. De studiegids is op een haar na gevuld en zal hoogstwaarschijnlijk volgende week online verschijnen.
Ben je geïnteresseerd en heb je je nog niet ingeschreven? Via onderstaande link kun je je interesse aangeven. We bellen je daarna zo spoedig mogelijk voor een intake gesprek.

http://bit.ly/mastertalentbegeleider


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Op dit moment extra opleidingen gepland wegens groot succes! Wil je deelnemen? Schrijf je snel in!

Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het BO: Inschrijven SBO
Via deze link kun je je inschrijven voor de opleiding voor het VO: Inschrijven SBO

Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen!


Tips op vernieuwde website www.hoogbegaafd.com!


Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Onderwerpen van de afgelopen weken:

  • Prioriteiten
  • Kerndoelen
  • Communiceren naar ouders
  • Slim belonen
  • Motiveren door beloning

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!


Motivatie in het onderwijs:


Van containerbegrip naar hanteerbaar concept
(door Tijl Koenderink en Roland Louwerse)
Boek bestellen
Reacties van mensen tot nu toe:
“Weer een makkelijk leesbaar boek met veel informatie. Ga zeker het hele boek lezen.”
en
“Gaaf en wellicht een verademing voor velen, kinderen en volwassenen.”

 

Back To Top