skip to Main Content
088 0200 300

Heb je de 27e al in je agenda staan?

Beste lezer,

Iets meer dan een week geleden hebben we de eerste hoofdstukken van het boek over motivatie opgestuurd. Intussen hebben meer dan 1700 mensen die bekeken! Blijkbaar ben ik wat enthousiast geweest met het aantal pagina’s want ik heb wel 10 keer een bezorgd bericht gehad “je hebt het hele boek opgestuurd!”. Na het 11 keer gecontroleerd te hebben kan ik met zekerheid zeggen: Het zijn maar 95 van de 225 bladzijden! Goed nieuws voor diegenen die dachten dat het hele boek was, nog 130 bladzijden te gaan! De eerste reacties komen ook al binnen:

Henriette Hamer: “heb het gedownload, in een ruk uitgelezen.”
Liesbeth Kronenburg: “Gaaf en wellicht een verademing voor velen, kinderen en volwassenen.”
Iwan Hamid Marckmann: “Heb het snel doorgenomen. Leest lekker weg en goede voorbeelden (herkenbaar). Chapeau!”
Mocht je het nog niet bekeken hebben, ga naar http://www.motivatieboek.nl
Net als met de lancering van de 7 Uitdagingen maak je onder andere weer kans op een gratis plaats in onze jaaropleiding (https://www.novilo.nl/opleiding )
Volgende week donderdag 27 juni is het boek officieel beschikbaar. Als je het eerste deel hebt gedownload via www.motivatieboek.nl dan krijg je een speciaal voorverkoopaanbod!

Zoals altijd:
Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar.
Namens het team van Novilo,
Tijl Koenderink

Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO
Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. Hoewel we er niet alles in kwijt kunnen is het wel de ultieme korte training om je te helpen hoogbegaafdheid binnen je school een plek te geven. Zie de volgende link voor meer informatie, inclusief leuk filmpje met interview met Tijl:
http://www.sbo.nl/informatie/talentbegeleider/

Epic Zomerkamp 2013 Peers2Play
Sinds 2006 organiseert peers2play in de schoolvakanties kampen voor hoogbegaafde kinderen. In de zomer van 2013 wordt een kamp georganiseerd voor kinderen van 9 jaar en ouder. Van zondagavond tot zaterdagochtend gaan de kinderen met elkaar allerlei dingen doen: spelen, koken, knutselen, plezier maken, leren en sporten (denk hierbij aan zwemmen, kanovaren, boogschieten, voetballen, zeepglijbaan maken, kleien, tin gieten, speksteen bewerken, bonte avond, theatersport en workshops).

Het Epic Zomerkamp 2013 Team bestaat uit leerkrachten die werkzaam zijn in plusklassen, een orthopedagoog, een ABA begeleider en een ‘handyman’ voor de stoere toon.
Op peers2play.nl staat alle verdere informatie. Met vragen kun je ook mailen naar Monique Schaminee (monique.s12@gmail.com). Er is plek voor 25 deelnemers, dus meld je snel aan!Zie hier een filmpje van vorig jaar: http://www.youtube.com/watch?v=hzbED_zak6g

Lancering Ouder-Kind Training Snelleren: SLIM!
Leer 3x sneller met beter resultaat!

Op 22 en 29 juni start de eerste Ouder-Kind training Snelleren: SLIM!

  • Wil je dat je kind ook gemakkelijker leert en hogere cijfers haalt?
  • Merk je dat je kind snel is afgeleid?
  • Merk je dat lezen en leren bij je kind moeite kost?

Dan is de Ouder-Kind training Snelleren: Slim! Iets voor jullie!

De SLIM! training is speciaal ontwikkeld voor kinderen (vanaf 11 jaar) en hun ouders.  Kinderen leren de beste technieken op het gebied van snellezen met begrip, benadering van huiswerk, geheugentraining, snelleren en mindmappen. Ouders leiden we op tot topcoaches. Hierdoor ontstaat een leeromgeving die inspireert en motiveert.Ons doel: kinderen met meer gemak betere resultaten laten behalen op school!
Als je bij het inschrijven de kortingscode ‘NOV’ invult dan krijg je korting!
Lees verder voor meer informatie:

Wedstrijd

Na enige vertraging hierbij dan de uitslag van de twee vorige wedstrijden:

De uitslag van de wedstrijd met als thema Hb en (vermeend) autisme is na een selectie van een aantal zeer goede tips de volgende tip van Francet van Wandelen:
D.m.v. goede diagnostiek helder krijgen op welke gebieden het kind neigt naar HB en op welke naar ASS. Houd vervolgens in de begeleiding rekening met de behoefte aan intellectuele uitdaging én de structuurbehoefte. Pas verrijkingsopdrachten aan.
Ze weet dat ook in een toegevoegd stuk goed te onderbouwen. Francet, als je je adres mailt naar info@novilo.nl dan krijg je de dvd over klassenmanagement thuisgestuurd!
De tweede uitslag over hb en (vermeend) ADHD:
De winnaar van deze wedstrijd is Arianne Dobber met de volgende tip:
Breinontbijt en zware deken

De toelichting was als volgt: Breinontbijt: kinderen met (vermeend) ADHD hebben vaak moeite met het starten van een taak en het ‘opstarten’ van hun brein. Sinds ik elke ochtend een paar moeilijke opgaven (taal/rekenen/wereldorientatie oid) met hem maak tijdens het ontbijt is zijn ‘denkvermogen’ al opgestart. Na het opstarten gaan we naar school en lukt het hem makkelijker om zijn planner in te vullen en gericht aan het werk te gaan.
De zware deken moet je letterlijk nemen. Door het gebruik van een zware deken bij het slapen komt een kind makkelijker tot rust.
Arianne, als je je adres mailt naar info@novilo.nl dan komt de dvd  over Perfectionisme en Faalangst jouw kant op!
Had je ook graag de dvd over klassenmanagement of Perfectionisme/Faalangst willen hebben, klik dan hier: https://novilo.wufoo.com/forms/bestelling-videoprodukten/ . Als je meerdere dvd’s tegelijk bestelt dan krijg je uiteraard korting!

De wedstrijd van deze maand is gesloten. We gaan nu de ingezonden tips bekijken en we zullen z.s.m. de winnaar van deze maand bekend maken. In de zomermaanden zullen we geen wedstrijden organiseren, maar vanaf september zullen we weer nieuwe onderwerpen in de groep gooien.

Inhoudelijke tips van ons
In de social media hebben we gevraagd wat mensen graag in de nieuwsbrief zouden zien. Er kwamen toen o.a. verzoeken om inhoudelijke tips. Op dat moment realiseerden we ons dat onze trainingssite wellicht wat meer onder de aandacht gebracht mag worden. Ophttp://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. In het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld automatiseren, ‘stampwerk’, grenzen stellen, en nog veel meer aan de orde gekomen.
Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!

Quote van de week

“The best day of your life is the one on which you decide your life is your own. No apologies or excuses. No one to lean on, rely on, or blame. The gift is yours – it is an amazing journey – and you alone are responsible for the quality of it. This is the day your life really begins.” – Bob Moawad

Plaatje van de week: 

Back To Top