skip to Main Content
088 0200 300

Nieuwe specialisaties

Beste lezer,

Deze week zijn we vol enthousiasme bezig de laatste hand te leggen aan de opleidingsgidsen en het aanvullen van het programma voor dit jaar.

We starten weer met vijf groepen in onze jaaropleiding Talentbegeleider. Ik ben mezelf intussen aan het voorbereiden op de workshop Hoogbegaafdheid en AD(H)D. Ik dacht dat ik er al best veel van wist maar na weer net uitgekomen boeken te hebben bestudeerd en na gesprekken met verschillende experts, komen er toch weer nieuwe inzichten aan het oppervlak! Van de invloed van allergieën en etenswaar tot het gebrek aan essentiële voedingsstoffen en de specifieke invloed van het gebrek aan executieve functies. Kortom, voldoende om een workshop van een middag mee te vullen! Er zijn nog een paar plaatsen over dus mail even als je ook door de ‘wondere wereld’ van AD(H)D geleid wil worden!

Komende week kun je naar twee gratis bijeenkomsten:

Hier http://www.sbo.nl/informatie/talentbegeleider/ kun je je opgeven voor de informatiemiddag over talentonderwijs op 6 september. Daarnaast kun je in deze nieuwsbrief lezen over de Train de Trainer opleiding en de open les hiervan. 

Misschien tot snel op één van onze workshops!

Breng het beste naar boven in jezelf,

   en in elkaar!

Tijl Koenderink


Unieke nieuwe specialisatie opleiding!


Vorig jaar hebben we Wil van Rijn uitgenodigd om een Kennismodule te geven over schrijven en motorische ontwikkeling bij (getalenteerde) kinderen. De reacties hierop waren zo positief dat we in overleg met Wil hebben besloten hier een langer specialisatietraject van te maken. Om aan te geven hoe enthousiast we zijn over de kennis en kwaliteit van Wil: Tijl brengt zijn dochter voor begeleiding ook naar Wil!

Specialisatiemodule ‘Motorische Remedial Teaching’ 

Vaak weten ouders en leerkrachten niet wat te doen met een kind dat te kampen heeft met motorische problemen. Of hebben ze niet duidelijk voor ogen dat schijnbaar ongerelateerde problemen zoals; onhandigheid, concentratieproblemen, moeite met lezen, allemaal te maken kunnen hebben met een verstoorde motorische ontwikkeling. Deze achterstand kan resulteren in leer- en sociaal emotionele problemen.

Deze driedaagse opleiding geeft inzicht in de motorische ontwikkeling van het opgroeiende kind. Goed inzicht betekent dat er vanuit een goede screening gediagnosticeerd kan worden. Van daaruit kan een op maat gesneden handelingsplan worden opgesteld.

Omdat de plaatsen beperkt zijn en we jullie ruimschoots van te voren de gelegenheid willen geven tot inschrijving, kunnen jullie nu vast je interesse laten blijken. Als je je via dit formulier voor-inschrijft, krijg je, wanneer de module officieel gepubliceerd wordt, 25% korting en voorrang bij de inschrijving.

De module zal in het voorjaar van 2014 gaan plaatsvinden in onze trainingsruimte in Utrecht.

Nogmaals: De toekomstige deelnemers die onderstaand formulier invullen, krijgen straks voorrang bij de definitieve inschrijving! Geef hier je interesse aan en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

https://novilo.wufoo.com/forms/interesse-specialisatie-modules-novilo/

Om jullie vast lekker te maken: Dit is de eerste van een reeks specialisatiemodules die we dit schooljaar gaan uitbrengen. De andere onderwerpen worden waarschijnlijk: Coaching in het onderwijs, Training geven aan het onderwijs, Plusklas opzetten en Begeleiding van getalenteerde kleuters. Houd de nieuwsbrief in de gaten!


Train de Trainer opleiding


We zoeken binnen Novilo altijd naar de beste manier om kennis en ervaring over te brengen op de deelnemers van onze trainingen en workshops. Om deze reden volgen de trainers van Novilo een Train de Trainer programma dat door opleidingsbureau Dynamiek speciaal voor Novilo is ontwikkeld. Omdat we enorm enthousiast zijn over dit trainingsprogramma, bieden we maximaal 5 mensen de kans, samen met onze Novilo trainers mee te draaien en de fijne kneepjes van het trainersvak van senior trainer Arjan van Dijk zelf te leren.  

Arjan behandelt in 11 dagen alle facetten van het trainen: Boeiend presenteren, activerende werkvormen bedenken en inzetten, coachen en feedback geven, omgaan met weerstanden en krachtige leeromgevingen faciliteren.

Op dinsdagavond 3 september om 19.30 uur verzorgt Arjan van Dijk een open les bij ons op kantoor. Woon deze bij indien je geïnteresseerd bent! Op de vorige open les, kregen we veel positieve reacties en aanmeldingen.

Let wel! Er is slechts ruimte voor nog 5 personen! Wil je je direct inschrijven ga dan naar:

http://dynamiek.nl/opleidingen/train-de-trainer/ 

Je wordt dan zo snel mogelijk uitgenodigd voor een kennismakings/toelatingsgesprek.


‘Master’ Opleiding Talentbegeleider


Voor degene die de introductie van deze nieuwe opleiding gemist hebben hier toch nog even in het kort:

Het idee omtrent de opleiding ‘Master’ Talentbegeleider is zeer goed ontvangen. Wauw, wat een enorme stroom aan reacties!

We kregen reactie van mensen met een Echa Opleiding, Master Sen, méér dan acht jaar ervaring in een plusklas etc… Wij zijn allemaal enorm enthousiast om met deze opleiding te starten! De eerste ideeën zijn gemaild naar de geïnteresseerden en de inhoud wordt steeds concreter. De selectie van deelnemers en de intakegesprekken zullen op korte termijn gaan plaatsvinden.

Qua inhoud gaat het echt geweldig worden, een uniek programma. Altijd vanuit onze aanpak:

Vanuit herkenbare praktijksituaties naar theorie naar praktische tools. We gaan een stap verder. We gaan kijken naar wat je mindset moet zijn om deze kinderen maximaal te kunnen begeleiden. Enerzijds kinderen die echt vastgelopen zijn, anderzijds juist het begeleiden van kinderen waar het redelijk mee gaat om ze te begeleiden naar prestaties in lijn met hun vermogens!

Verwacht dus ook voor jou persoonlijk, een transformatie. Ben je toe aan een volgende stap? Geef nu je interesse door, wij nemen spoedig contact met je op voor een intakegesprek.

http://bit.ly/mastertalentbegeleider

Hoe gaaf is het om met een groep mensen van dit kaliber te mogen gaan werken en sparren om het beste uit onszelf en de ander te halen?


Opleiding Talentbegeleider 2013-2014 


We gaan over twee weken alweer beginnen. De meeste groepen zitten bijna vol maar er zijn nog een paar plekken vrij!

Voor degenen die hier een voorkeur voor hebben: Tijl Koenderink zal zelf de zelfstandige groepen twee jaar lang begeleiden. Mocht je dus twee jaar lang persoonlijk in je ontwikkeling tot talentbegeleider door Tijl begeleid willen worden, schrijf je dan nu in: https://www.novilo.nl/opleiding


Training Goed tot je Recht”….


Hoe kom je als volwassene goed tot je recht en geraak je goed in je vel?

  • Heb je het idee dat er meer in je zit?
  • Voel je dat je talenten hebt die nu op dit moment (nog) niet tot hun recht komen?
  • Ben je misschien gefrustreerd met waar je nu staat en waar je ooit dacht dat je zou zijn?
  • Vraag jij je wel eens af hoe het is gesteld met jouw zelfwaardering en-respect?

Dan is deze training wat voor jou!

In deze training kijken we concreet naar wat jouw persoonlijke talenten zijn en in wat voor toekomst jij het best tot je recht zou kunnen komen. Na de laatste nieuwsbrief zijn er veel aanmeldingen binnen gekomen waardoor er nu nog slechts enkele plaatsen vrij zijn. Mocht je nog willen inschrijven, wees er dan snel bij! De eerste trainingsdag is al op 9 september!

Download hier de studiegids voor meer informatie en schrijf je snel in. De eerder toegekende 15% korting op de inschrijfprijs, blijft gehanteerd!


Novilo en Stichting Socrates


Woensdag 18 september organiseren Novilo en Stichting Socrates gezamenlijk een cursus voor leerkrachten uit de bovenbouw (Voortgezet Onderwijs). 

inschrijfformulier.


Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO


Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. In deze tijd leer je wat de uitdagingen zijn van deze leerlingen, hoe dit te vertalen naar je klassenmanagement, hoe het een plek te geven in je beleid en vervolgens hoe dit proces in je school te implementeren. Een succesvolle samenwerking met snel vollopende groepen!


Tips


Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. Onderwerpen van de afgelopen weken:

  • Moeilijkheden op voortgezet onderwijs
  • Geheugen
  • Motivatie
  • Plusklas
  • Succeservaring

Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!


Motivatie in het onderwijs:


Van containerbegrip naar hanteerbaar concept

(door Tijl Koenderink en Roland Louwerse)

http://bit.ly/boeklancering

Reacties van mensen tot nu toe:

“Weer een makkelijk leesbaar boek met veel informatie. Ga zeker het hele boek lezen.”

en

“Gaaf en wellicht een verademing voor velen, kinderen en volwassenen.”

Via de volgende link kun je het boek met korting bestellen, eventueel in combinatie met onze andere boeken en DVD’s:http://bit.ly/boeklancering

Back To Top