skip to Main Content
088 208 0800

Nieuwe materialen – als een kind in een snoepwinkel!

materialen pica fotoWe voelden ons heel jarig! Net voor de meivakantie bracht Mark Veerman, uitgever bij Pica, ons een bezoek. Hij had drie grote dozen met materialen bij zich voor onze verrijkingstentoonstelling en onze boekenkast! We konden natuurlijk niet wachten om deze dozen uit te pakken en dit mooie materiaal te bekijken! 
Er zitten prachtige nieuwe dingen bij: bijvoorbeeld de boekjes voor kinderen van de ‘Lach en leer’ serie , die op luchtige wijze een aantal executieve functies bespreken: omgaan met agressie, stress, uitstelgedrag en organiseren. Of het boek over faalangst bij hoogbegaafde kinderen: “Ik kan het”. Ook interessant lijken mij de twee  boeken “Teken je gesprek”. Deze leggen uit hoe je aan de hand van tekeningen kinderen kunt coachen. Of het spel Teamtoppers, waardoor kinderen aan de hand van de teamrollen van Belbin zicht krijgen op hun kwaliteiten. Zoals je op de foto kunt zien, is het aanbod divers: boeken over beelddenken, adbd, autisme, gedragsproblemen, survivalgidsen, pubercoachkaarten, Kikkerbecool spel, allerlei hulpwaaiers, enz.

Wat ik zo leuk vind aan Pica is dat zij, net als Novilo, praktische toepasbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Hun boeken hebben wel een theoretische achtergrond, maar steken vooral in op hoe je het in het dagelijks leven/op school kunt gebruiken. Dit maakt dat ze herkenbaar zijn en prettig lezen.

Marianne van Zetten, trainer Novilo


Nieuwsgierig? Kom gerust snuffelen! (Check wel even via info@novilo of de ruimte op de dag van je komst beschikbaar is.)

Wil je weten hoe je verrijkingsmateriaal kunt inzetten? Bekijk de video’s van trainer Marianne.

Back To Top