skip to Main Content
088 0200 300

Weet jij hoe je leerlingen kunt motiveren?

Hoi allemaal,

Vorige week het plezier gehad om te spreken op een kindercongres! Voor een groep van bijna 80 hoogbegaafde leerlingen uit groep 5 t/m groep 8, uit de regio Helmond, heb ik het verhaal van de Cheetah verteld (zie http://www.hoogbegaafd.com/talent-onderwijs/de-cheetah/) en hun vragen beantwoord. Van een meisje dat zich afvroeg of je belangrijker bent als hoogbegaafde tot een jongen die zijn verhaal deelde over gepest zijn en wat daaraan te doen valt. Het was een mooie bijeenkomst waar ik echt op een leuke manier heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze groep. Het hoogtepunt was het delen van een Maori Hakadans met de kinderen die ze met vol enthousiasme omarmd hebben!

Let verder op je mailbox de komende week. Je krijgt een mail met de vooraankondiging waarmee je een deel van het boek over motivatie kan lezen. Hoewel de marketingadviseur aangaf dat ik drie hoofdstukken moest delen kon ik me niet inhouden en worden het 95 van de 225 bladzijden :). Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:
Het boek gaat heten “Is het voor een cijfer?” met als ondertitel “Motivatie in het onderwijs: Van containerbegrip tot hanteerbaar concept”
Fijn weekend, ik ga lekker met mijn gezin op Schiermonnikoog uitwaaien op de trouwerij van een vriend waarmee ik 12 jaar geleden een survivaltocht in Oost-Siberië heb gedaan. Het belooft een leuk feest te worden!

Zoals altijd:
Breng het beste naar boven in jezelf,
en in elkaar.
Namens het team van Novilo, Tijl Koenderink

Basisopleiding Hoogbegaafdheid en Talentbegeleiding BO en VO
Het Studiecentrum Bedrijf en Overheid heeft ons uitgedaagd om alle kennis die we hebben over hoogbegaafd en talentbegeleiding te comprimeren in 4 intensieve dagen. Hoewel we er niet alles in kwijt kunnen is het wel de ultieme korte training om je te helpen hoogbegaafdheid binnen je school een plek te geven. Zie de volgende link voor meer informatie, inclusief leuk filmpje met interview met Tijl:
http://www.sbo.nl/informatie/talentbegeleider/

 

Inhoudelijke tips van ons
In de social media hebben we gevraagd wat mensen graag in de nieuwsbrief zouden zien. Er kwamen toen o.a. verzoeken om inhoudelijke tips. Op dat moment realiseerden we ons dat onze trainingssite wellicht wat meer onder de aandacht gebracht mag worden. Op http://www.hoogbegaafd.com/tag/tips/ delen we elke week een tip over een onderwerp waar we veel vragen over krijgen. In het afgelopen jaar zijn bijvoorbeeld automatiseren, ‘stampwerk’, grenzen stellen, en nog veel meer aan de orde gekomen.
Als je een verzoek wilt doen over het onderwerp van een nieuwe tip dan horen we dit heel graag via info@novilo.nl!Training voor volwassenen
Maandag a.s. is alweer de laatste bijeenkomst van de training voor volwassenen ‘Goed tot je recht’. De reacties zijn erg positief!
De volgende staat alweer in de startblokken, in september start er weer een groep. Wil je hieraan deelnemen? Meer informatie (en het inschrijfformulier) kun je vinden via https://www.novilo.nl/basisonderwijs/bo-training/234-goed-tot-je-recht
Er komt nog een kortingsactie. Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten!


Komende kennismodules van Novilo

Voor woensdag 12 juni staat de volgende kennisdag van Novilo gepland. In de ochtend staat ‘schrijven/handschrift’ centraal en ‘s middags staat ‘ondernemersvaardigheden’ op het programma.Schrijven – Spreker: W. van Rijn
Wil van Rijn geeft al jaren Motorisch Remedial Teaching. Hij weet de vinger vaak precies op de zere plek te leggen wat de motorische ontwikkeling van kinderen betreft. Deze motorische ontwikkeling is bij kinderen met een hoger IQ vaak verstoord.
Over de kennismodule zegt hij het volgende:
Als leerkracht, begeleider en opvoeder moet je kennis hebben van de motorische ontwikkeling van het kind.
Het is niet voldoende wanneer je ziet dat een kind niet goed loopt of schrijft, je moet weten waarom dat kind niet goed loopt of schrijft en bij welke ontwikkelingsfase deze manier van functioneren hoort. Welke vaardigheden een kind in deze fase ontwikkelt, zodat je deze vaardigheden kunt stimuleren. Ik denk hierbij zeker aan schrijf en taalontwikkeling.
Het is niet voldoende te signaleren, je moet ook een handvat hebben om te kunnen diagnosticeren.
Ik hoop dat handvat tijdens de workshop te kunnen geven.
Ondernemersvaardigheden – Spreker: T. Koenderink
In deze module gaat Tijl Koenderink met de deelnemers van de opleiding tot zelfstandige aan de slag om je eigen concept te definieren en leert ze de ‘fijne kneepjes van het vak’ hoe je bij je klanten zoveel mogelijk waarde kunt toevoegen en hier een inkomen uit kunt halen. De module bestaat uit 3 dagdelen te weten 21 november de hele dag en 12 juni de middag 2013. Alle delen moeten worden gevolgd in deze volgorde.Voor het volledige overzicht van alle open trainingen, zie onze gehele agenda: https://www.novilo.nl/agenda/range.listevents/-

Lancering Ouder-Kind Training Snelleren: SLIM!
Leer 3x sneller met beter resultaat!

Op 22 en 29 juni start de eerste Ouder-Kind training Snelleren: SLIM!

  • Wil je dat je kind ook gemakkelijker leert en hogere cijfers haalt?
  • Merk je dat je kind snel is afgeleid?
  • Merk je dat lezen en leren bij je kind moeite kost?

Dan is de Ouder-Kind training Snelleren: Slim! Iets voor jullie!

De SLIM! training is speciaal ontwikkeld voor kinderen (vanaf 11 jaar) en hun ouders.  Kinderen leren de beste technieken op het gebied van snellezen met begrip, benadering van huiswerk, geheugentraining, snelleren en mindmappen. Ouders leiden we op tot topcoaches. Hierdoor ontstaat een leeromgeving die inspireert en motiveert.

Ons doel: kinderen met meer gemak betere resultaten laten behalen op school!
Als je bij het inschrijven de kortingscode ‘NOV’ invult dan krijg je korting!
Lees verder voor meer informatie:

Wedstrijd

We hebben behoorlijk wat tips gehad over (vermeend) ADHD en hoogbegaafdheid!

De winnaar van deze wedstrijd wordt z.s.m. bekend gemaakt.
Het onderwerp van deze maand is schrijven/handschrift (en dan vooral in combinatie met hoogbegaafdheid). Heb je hier tips over? Geef dit dan voor 15 juni door via https://novilo.wufoo.com/forms/tips-voor-ons/ en maak kans op de videotraining ‘omgaan met talent bij tieners’!
Denk eraan dat je zorgt dat in het vakje ‘onderwerp’ ‘schrijven’ staat.
Wel willen we graag zoveel mogelijk informatie. Alleen ‘doe dit of dat’ is voor ons niet zo relevant. Wat gebeurde er toen je jouw tip toepaste? Waaraan merkte je dat het werkte? Waarom heb je zoveel aan dat boek of die site gehad?
We zijn heel benieuwd!

Quote van de week

“Creativity is like life insurance. If you are creative, you are never afraid, because you can design yourself out of any situation.” – Li Edelkoort

Plaatje van de week: Gedachten

 

Social Media
Het aantal enthousiaste volgers blijft gestaag groeien!
We delen wekelijks een tip voor ouders en/of leerkrachten (rechtstreeks uit onze eigen trainingen), en daarnaast leuke plaatjes, pakkende quotes en interessante artikelen die we tegenkomen. Daarnaast delen we met regelmaat filmpjes waar jullie iets aan kunnen hebben, gemaakt bij een training of workshop!
LinkedIn – Ons bedrijf: http://www.linkedin.com/company/2745479

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Our mailing address is:

*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|**|END:IF|*

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 

Back To Top