skip to Main Content
088 0200 300

De successpiraal

Creëer succeservaringen voor het kind. Begin nooit te moeilijk, maar zorg wel dat je een opdracht geeft waar het kind moeite voor moet doen. Vraag dat onderwijl ook aan het kind: of een opdracht wellicht te makkelijk of te moeilijk is.

Het is niet mogelijk voor een kind, of ieder mens wat dat betreft, om voor alles even gemotiveerd te zijn. Laat een kind dan ook iets kiezen wat het heel leuk vindt en laat het daarin excelleren. Dat kan piano spelen zijn, of voetbal. Wat het is maakt niet uit.
Mensen die succesvol zijn in iets, dat kan sport zijn, muziek of ondernemerschap, hebben allemaal minimaal 10.000 uur oefening gestoken in hun veld. Dat is wat ervoor nodig is om ergens meesterschap over te krijgen. Je kunt van je kind vragen om iets te kiezen, wat maakt niet uit, en daar zo goed mogelijk in te worden. Zo leert het kind succes, door ergens moeite voor te doen en blijkt dat het werkt. Ook leert het kind zo dat training en oefening vaardigheden zijn die je helpen om succes te ervaren.
Als een kind iets gekozen heeft, begin dan vanuit een basisniveau, met kleine stapjes, met het opbouwen van de successpiraal. Maak het hierbij steeds een beetje moeilijker, zodat het kind moeite moet blijven doen. Reflecteer ook op de vooruitgang. Laat het kind zien dat het over een bepaalde periode vooruitgang heeft geboekt en hoe ver het al is gekomen.
Om het kind op gang te laten komen kun je aanvankelijk extrinsiek belonen. Je kunt het kind bijvoorbeeld 10 minuten televisie kijken beloven als het een half uur heeft geoefend op het instrument. Om door die taaie, vaak wat frustrerende, eerste lessen heen te komen kan dit helpen. Vervolgens kun je gaan reflecteren na een tijdje en zo het kind laten zien dat het vooruitgang heeft geboekt. Door dit inzicht zal de motivatie vanzelf meer intrinsiek gaan worden.

Ben je als ouder geïnteresseerd in meer ideeën over opvoeden, leren bij kinderen en zo verder?
Kijk dan eens bij onze Workshops of Online trainingen voor ouders. 

Back To Top