skip to Main Content
088 0200 300

Wat als je kind het moeilijk krijgt op het voortgezet onderwijs?

Als een hoogbegaafde leerling vastloopt, dan is dat in de meeste gevallen in de derde of vierde klas van het voortgezet onderwijs. Zowel op de basisschool als op de middelbare school heeft het kind met slechts één strategie volstaan. ‘Ik kijk ernaar en ik weet het..
In de derde en vierde klas van het voorgezet onderwijs gaat het tempo ineens omhoog en wordt ook de hoeveelheid werk groter, met als gevolg dat voor het eerst in zijn of haar leven uw kind ondervindt hoe het is als de strategie niet meer werkt.

Veel kinderen leren deze les al veel eerder in hun leven en hebben dus ook al sneller andere strategieën uitgeprobeerd. Hierdoor kunnen ze soepeler schakelen als het op de middelbare school lastiger wordt. Wanneer je echter al tien jaar een strategie met succes hebt toegepast en ineens is dit niet goed meer, dan is het niet gek dat je moeite hebt om je manier van leren aan te passen. Heb hier als ouder begrip voor en besef dat zo een aanpassing best lang kan duren. Verwacht niet van je zoon of dochter om dit ‘even’ anders te doen, maar laat merken dat je begrip hebt voor hun situatie. Geef weer feedback op inzet en ook op het toepassen van nieuwe strategieën, ook al heeft je kind misschien niet meteen de goede te pakken.

Ben je geïnteresseerd in wat er komt kijken bij hoogbegaafdheid en hoe er mee om te gaan?
Klik dan hier voor onze ‘Online Oudertraining Basis’ 

Back To Top